Monday 18 January 2010

Pumpkin pie


Орц:

* 1 хайрцаг крем бяслаг зөөлрүүлсэн
* 2 стакан нухсан хулуу (pumpkin)
* 1 стакан сахар
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1 ш бүтэн нэмэх нь 2 ш өндөгний шар
* 1 стакан half-and-half
* 1/4 стакан хайлуулсан масло
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/2 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 1/4 амттаны халбага нунтаг цагаан гаа (ginger), хүсвэл
* 1 ш пайны суурь
* Хөөсрүүлсэн крем (Whipped cream), чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 175 градуст халаана.
  2. Пайны сууриа, болгоогүй бол, хөлдөөгчинд хийж цаг орчим амраана.
  3. Амраасан пайны сууриа гаргаж ирээд дотор нь таархуйц мөнгөн цаас урж байрлуулаад мөнгөн цаасаа байрлуулаа пайны аяганд 1 кг орчим буурцаг хийгээд халаасан зуухандаа хийн 10 орчим мунут шарна. 10 минутын дараа дотор нь байрлуулсан мөнгөн цаас, буурцаг зэргийг аваад шаргалтаж өнгө ортол нь дахин 10 минут шарна.
  4. Томхон саван шанзны бяслагыг хутгаж эхлэнэ. Хулууны нухашаа нэмээд нийцүүлнэ. Давс, сахараа нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
  5. Эцэст нь өндөг, half-and-half, хайлуулсан маслоо нэмж нийцүүлээд шанзаа шарж бэлтгэсэн сууриндаа хийнэ. Халаасан зуухандаа хийн болтол нь 50 орчим минут шарна.
  6. Пай-аа хөргөөд зүсээд хөөсрүүлсэн кремтэй (whipped cream) сервислэнэ.

No comments: