Friday 7 May 2010

Лууван вандуйтай хуурсан артичок




Орц:

* 6 ш artichoke
* 2 ш сонгино
* 1 амттаны халбага сахар
* 1 нимбэгний шүүс
* 3 амны халбага чидун жимсний тос
* нэг багц гоньд
* 1 ш лууван, арилгаад шоон хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн
* 1 стакан вандуй
* 3-4 хумс сармис
* 1 стакан ус

Бэлтгэх нь:
  1. Сонгино, сармис, луувангаа арилгаад жижиглэн хэрчинэ.
  2. Тосоо томхон саванд хийгээ сонгиноо дараа нь сармисаа нэмээд хэсэг хуураад лууван вандуй, артичокоо нэмнэ. Тал гоньдоо нэмнэ.
  3. Усанд уусгасан сахараа нэмээд давсаар амтлаад таглан цаг орчим буцалгаж артичокуудыг болгоно.Үлдсэн гоньдоо нэмэд таваглаад бүлээн эсвэл хүтнээр нь сервислэнэ.

No comments: