Thursday 27 May 2010

Улаан лооль, хаш, мөөгтэй гоймон



Орц:

* 300 гр гоймон
* 1 ш хаш, угаагаад алаглуулах арилгасан (150 гр)
* 12 ш (300гр) давжаа улаан лооль (cherry tomatoes)
* 350 гр мөөг
* 3 хумс сармис
* 6 амны халбага чидун жимсний тос
* 1 ш ногоон чинжүү (250 гр)
* давс
* 50 гр паржежан бяслаг
* хар перц

Бэлтгэх нь:

  1. Хашаа алаглуулан хальслаад уртааш нь хоёр хуваана. Тус бүрийг нэг см зузаантай хавирган сар хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Улаан лоолиудынхаа ишийг аваад голоор нь хоёр хуваана. Мөөгөө дөрөв жижиг бол хоёр хуваана. Чинжүүгээ үрийг нь гаргаж цэвэрлээд голоор нь хоёр хуваагаад тус бүриг 2 см кув хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Сармисаа жижиглэн хэрчинэ.
  2. Ногоонуудаа 3 амны халбага тосонд сармисын хамт хийн хутгаж нийцүүлээд тосто цаас дэвссэн тавцан дээр нэг эгнээ тарааж бэлтгэнэ.
  3. Зуухаа 200 градуст халаагаад ногоогоо хийн болтол нь 30 орчим минут шарна.
  4. Гоймонгоо давстай усанд чанана. Шүүгээд үлдсэн гурван амны халбага чидун жимсний тосоо хийн хутгаж нийцүүлнэ.
  5. Болгосон ногоонуудаа нэмж холиод таваглаад үрсэн пармежан бяслагаар чимэглээд сервислэнэ.

No comments: