Wednesday 12 May 2010

Ризотто маягаар бэлтгэсэн мөөгтэй тахиатай гоймонтой хуурга


Орц:

* 250 гр мөөг
* 250 гр арисгүй ясгүй тахианы гуяны мах
* 250 гр сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 200 гр гоймон
* 1 амны халбага сармис
* хар перц
* давс
* 3 – 4 стакан тахианы тунгалаг шөл
* тал стакан цагаан дарс эсвэл ус
* үрсэн пармежан бяслаг
* жижиглэн хэрчсэн яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. 2 амны халбага чидун жимсний тосоо томхон саванд хийн халаана. Халахаар нь сармис сонгино мөөгөө нэмээд мөөгний ирмэгийг шаргалттал нь хуурна. Гоймонгоо нэмээд ширхэг бүр тосоор бүрхэгдтэл 2 – 3 минут хутган хуурна. Давс, перц нэмнэ. Хэрэглэх бол дарсаа нэмээд ууршуулна.
  2. Тахиагаа чанаж болгоод хөргөөд цуулж бэлтгэнэ.
  3. Нэг удаад тал хоолны халбагаар тооцон тахианыхаа тунгалаг шөлнөөс (тахиагаа чанасан шөлөө хэрэглэж болно) нэмнэ.
  4. Шөл нэмж эхэлсэнээс хойш 10 минутын дараа гоймонгоо амсаад болохоос нь 3–4 минутын өмнө тахиагаа нэмнэ. Таваглаад бага зэрэг үрсэн пармежан хэрэглэх бол яншуйгаар чимэглээд сервислэнэ.

No comments: