Monday, 10 May 2010

Сандвичний талх



Орц:

* 10гр instant хуурай дрожж (эсвэл 14 гр active хуурай дрожж)
* 2+1/4 стакан (535 мл) бүлээн ус
* 3 амны халбага + 2 амттаны халбага зөгийн бал
* 70 гр масло, хайлуулсан
* 1 кг (7 стакан) + 1 амны халбага гурил (шарахаас өмнө дээр нь тараан цацахад)
* 2 амны халбага далайн давс (эсвэл 1 амны халбага йоджуулсан давс)

Бэлтгэх нь:

  1. Томхон саванд зөгийн бал, дрожж, 60 гр масло, усаа холино.
  2. Өөр нэг саванд 3 стакан гурилаа давстайгаа холино. Усаа нэмээд нийцүүлэн хутгана.
  3. Үлдсэн 4 стакан гурилаа дөрвөн удаад нэмээд нэмэх бүрдээ нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр гаргаад резинэн мэт болтол нь 5 орчимминут нухна.
  5. Өөр нэгтомсаванд үлдээсэн маслынхаа тлийг хийгээд зуурч нухсан гурилаа нэмээд гядгар уут эсвэл хуурай даавуун алчуураар таглаад гэрийнхээ дулаан буланд хоёр дахин том болж хөөтөл амраана.
  6. 23х13 хэмжээтэй 2 хэвээ үлдээсэн маслоороо тослож бэлтгэнэ. Гурилаа нухаж хөөлтийг нь гаргаад хоёр хуваан хэлбэрт оруулаад тослосон хэвэндээ хийнэ.
  7. Дээр нь хэрэглээгүй нэг амны халбага гурилаа шигшин цацаад хэвэнд нь дахин нэг цаг хөөлгөнө.
  8. Зуухаа 225 градуст халааж бэлтгэнэ. Халаасан зуухныхаа градусыг 200 болгож багасгаад талхаа хийн талхаа шаргалтаж болтол 45минут шарна.

2 comments:

sainzaya said...

zunduu ih bayralalaa, bi tanai siteni baingiin zochin bna. urgelj sitee ajiluulaarai amjilt husie, mongold hij bolohoor zarim hooliig n hiij uzsen goy bolj bn lee, dahin dahin ger buld mini saihan uur amisgal oruulj bga chamd so thx

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@Сайнзаяа зүгээрээ блогийг маанй эргэж тойрч жоруудыг маань туршиж байгаад баярлалаа..