Sunday 16 May 2010

Хар перцээр амталж шарсан мах (steak au poivre)


Орц:4 порц

* 4 (тус бүр 160-170 гр) ш цул мах
* 1 амны халбага далайн давс
* 2 амны халбага бөөрөнхий хар перц
* 1 амны халбага ургамалын тос
* 1/3 стакан жижиглэн хэрчсэн сонгино
* 1/4 стакан масло
* 1/2 стакан бранди эсвэл cognac
* 3/4 стакан крем (heavy cream)

Бэлтгэх нь:

  1. Хар перцээ хутганы ар тал ашиглан бяцалж бэлтгэнэ.
  2. Махаа салфеткаар арчиж хатаагаад тал бүрийг нь давс, перцээр амтлаад багахан тос нэмж халаасан хайруулын тавган дээр тавин шарна.
  3. Тал бүрийг нь 3 минут шараад 200 градуст халаасан зууханд хийн 6-7 минут байлгана.
  4. Энэ хоронд тал маслоо жижиг саванд хийн халаана. Сонгиноо нэмж борлуулна. Архиа нэмээд галаа нэмэн ууршуулна. Кремээ нэмнэ. Галаа багасгаад үлдсэн маслоо нэмэн хутгаж нийцүүлээд зууханд болгосон махан дээрээ асган сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: