Monday 31 May 2010

Хар талх (Whole Wheat Bread)


Орц:

* 3 cтакан бүлээн ус
* 1 амны халбага дрожж
* 1/3 стакан тос
* 1/3 стакан зөгийн бал
* 1 амны халбага давс
* 5 - 6 1/2 стакан хар гурил (whole wheat flour)

Бэлтгэх нь:

  1. Дрожоо бүлээн усандаа хийн хайлуулна. Тос, зөгийн бал, давсаа нэмнэ.Гурилаа бага багаар нэмж нийцүүлнэ.
  2. Гурилаа цахилгаан холигчоороо арав орчим минут нухуулаад 30 орчим минут амраан хөөлгөнө. 2 хуваагаад тослоод гурилдсан талхны хэвэнд хийнэ. Хэвэнд нь 30 минут хөөлгөөд 175 градуст халаасан зууханд 25 минут шарна.

No comments: