Sunday 23 May 2010

Сармистай бэлтгэсэн сам хорхой (Shrimp Ajillo)



Орц:

* 14 хумс сармис, арилгасан
* 450 гр сам хорхой
* 8 амны халбага чидун жимсний тос
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1 ш лаврын навч
* 1 ш хатаасан Cascabel chile
* 1 ½ амттаны халбага sherry vinegar
* 1 амттаны халбага нимбэгний шүүс
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн яншуй

Бэлтгэх нь:

  1. 2 хумс сармисаа нухаж бэлтгэнэ. Сам хорхой, сармис, 2 амны халбага чидун жимсний тос, давсаа дунд зэргийн саванд хийн хутгаж нийцүүлнэ. Өрөөний темпратурт 30 минут байлгана.
  2. 4 хумс сармис бяцалж бэлтгэнэ. Үлдсэн 6 амны халбага тосоо том хайруулын тавганд хийгээд халаана. Бяцалж бэлтгэсэн сармисаа нэмнэ. Шаргалтаж сармисны үнэр ялгартал 4-7 минут шарна. Тосоо хэсэг хөргөөд цоорхой халбага ашиглан борлосон сармисаа шүүж хаяна.
  3. Үлдсэн 8 хумс сармнисаа жижиглэн хэрчинэ. Галаа багасгаад сармис, лаврын навч, хатаасан чинжүүгээ нэмнэ.
  4. Сам хорхойгоо нэмээд 2 орчим шарна. Нэг тал нь болохоор эргүүлээд дахин 2 минут шараад галаа нэмэнsherry vinegar, нимбэгний шүүс, яншуйгаа нэмнэ. Байнга хутган дахин 20-25 секунд галдээр байлгаад таваглаад сервислэнэ.

No comments: