Thursday 29 November 2012

Нохойн хошууны чанамал (Rose Hip Jam)


Орц:
* 450 гр нохойн хошуу, угаагаад цэвэрлэсэн
* 1 стакан ус
* 3 1/2 стакан сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд усаа угаагаад цэвэрлэсэн нохойн хошуугаа нэмнэ. Ширүүн гал дээр тавиж буцалгаад галаа зөөллөн нохойн хошуугаа зөөлөртөл 20 орчим минут буцалгана.
  2. Бэлдмэлээ шүүгээд 3 1/2 стакан сахар, шүүсэн нохойн хушуунаасаа томхонуудыг нь нэмээд өтгөртөл нь буцалгаад өтгөрөөд чанамалын дайтай өтгөн болохоор нь шилэн саванд хийгээд хөргөөд таглан хөргөгчинд хийж хадгална.
Эх сурвалж

No comments: