* 910 гр рикотто бяслаг (ricotta cheese)
* 2/3 стакан сахар
* 1/3 стакан гурил
* 6 ш өндөг
* 1/4 амттаны халбага нунтаг (cinnamon)
* 2 амттаны халбага жүржийн үрсэн хальс (orange zest)
* 2 амттаны халбага ваниллин охь (vanilla extract)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 150 градуст халаана. 24 см дудугул суурь нь салдаг хэвийг ( springform pan) маслодаад гурилдаж бэлтгэнэ.
- Бяслагаа томхон саванд хийн хутгаж нийцүүлнэ. Сахар гурилаа хутгаж нийцүүлсэн бяслаг руугаа нэмж нийцүүлнэ.
- Өндгөө нэг нэгээр нэмэн нийцүүлнэ. Ваниллины охь, синнамон, жүржийн үрсэн хальс, давсаа нэмж нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн зуурмагаа тослоод гурилдаж бэлтгэсэн хэвэндээ хийнэ.
- Халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж болтол 1 1/4-1 1/2 цаг шарна. Шаргалтаж болсон чийзкэкээ гаргаж хэрээсэн төмөр дээр тавин хөргөөд хэвнээс нь гаргаад зүсэн сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment