Орц: 10 порц
Сууринд:
* 36 ш зөгийн балтай кракер (honey graham crackers)
* 2 амны халбага сахар
* 2 амны халбага масло, хайлуулсан
* 4 амттаны халбага ус
* Cooking spray
Шанз:
* 2/3 стакан крем бяслаг (light cream cheese)
* 1/4 стакан сахар
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь (vanilla extract)
* 1/4 амттаны халбага алмондны охь (almond extract)
Дээр нь:
* 6 стакан жижигхэн гүзээлзгэнэ, угаагаад хоёр хуваасан
* 2/3 стакан сахар
* 1 амны халбага эрдэнэшишийн цардуул (cornstarch)
* 1 амны халбага нимбэгний шүүс (lemon juice)
*2 амны халбага хэрчсэн бүйлс самар (almonds), хуурсан
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 175 градуст халаана.
- Жигнэмэгээ роботонд хийн үйрүүлнэ. 2 амны халбага сахар, масло, усаа нэмж нийцүүлнэ. 22 см тослосон хэвэнд үйрүүлсэн жигнэмэгээ захын хэсгээр 2 см орчим гол руугаа нимгэрсэн байдалтай байхаар жигд тараагаад халаасан зуухандаа хийн сууриа шаргалтаж болтол ойролцоогоор 10 минут шарна.
- Шанзыг бэлтгэхийн тулд бяслагаа сахартайгаа холино. Охиодуу нэмж нийцүүлээд бэлтгэсэн сууриндаа хийн жигд тараана.
- 2 стакан гүзээлзгэнээ роботонд хийгээд гүзээлзгэний нухаш бэлтгэнэ. Бэлтгэсэн гүзээлзгэний нухашаа 2/3 стакан сахар, эрдэнэшишийн цардуултайгаа холиод дунд зэргийн хэмжээтэй саванд хийн хутгангаа буцалгана. Галаа багасгаад 1 минут буцалган өтгөрүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн glaze-ээ хааяа хааяа хутган хөргөнө.
- Үлдсэн 4 стакан гүзээлзгэнэ дээрээ нимбэгний шүүсээ нэмж холиод бэлтгэсэн тартан дээрээ босоогоор нь өрнө. Бэлтгэсэн гүзээлзгэний нухаштай glaze-нийхээ талыг өрсөн гүзээлзгэнэ дээрээ жигд тараан асгаад, самараа цацаад, тартаа хөргөгчинд хийн 3 цаг амраагаад зүсэн сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment