* 6 ш томхон майлзны үндэс (celery root)
* 600 гр машиндсан мах
* 50 гр будаа
* 150 гр ногоон сонгино
* 1 багц гоньд
* ½ багц гаа, минт
* 75 гр чидун жимсний тос
* давс
* хар перц
Бэлтгэх нь:
- Celery root-ээ арилгаад дотрохыг ухаж гаргана. Дотрохыг ухаж гаргасан торхоо багахан гурил, нимбэгний шүүстэй усанд хийнэ.
- Сонгино, гаа, гоньдоо жижиглэн хэрчинэ.
- Машиндсан мах, будаа, чидун жимсний тосонд дээрээ жижиглэн хэрчсэн ногоонуудаа нэмээд нийцүүлнэ. Давс, перц нэмж амтлана.
- Торхнуудаа лимон, гурилтай уснаас гаргаад шанзаар дүүргэнэ.
- Шанзаар дүүргэж бэлтгэсэн торхуудаа том саванд босоогоор нь өрөөд бөөрөөр нь татахуйц ус нэмээд, усанд давс нэмээд, таглан дунд зэргийн гал дээр зөөлөрч болтол нь чанана.
- Бэлэн болсон шанзалсан celery root-ээ таваглаад
No comments:
Post a Comment