Wednesday, 8 May 2013

Шанзаар дүүргэсэн майлзны үндэс

Орц: 6 порц

* 6 ш томхон майлзны үндэс (celery root)
* 600 гр машиндсан мах
* 50 гр будаа
* 150 гр ногоон сонгино
* 1 багц гоньд
* ½ багц гаа, минт
* 75 гр чидун жимсний тос
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Celery root-ээ арилгаад дотрохыг ухаж гаргана. Дотрохыг ухаж гаргасан торхоо багахан гурил, нимбэгний шүүстэй усанд хийнэ.
  2. Сонгино, гаа, гоньдоо жижиглэн хэрчинэ.
  3. Машиндсан мах, будаа, чидун жимсний тосонд дээрээ жижиглэн хэрчсэн ногоонуудаа нэмээд нийцүүлнэ. Давс, перц нэмж амтлана.
  4. Торхнуудаа лимон, гурилтай уснаас гаргаад шанзаар дүүргэнэ.
  5. Шанзаар дүүргэж бэлтгэсэн торхуудаа том саванд босоогоор нь өрөөд бөөрөөр нь татахуйц ус нэмээд, усанд давс нэмээд, таглан дунд зэргийн гал дээр зөөлөрч болтол нь чанана.
  6. Бэлэн болсон шанзалсан celery root-ээ таваглаад

No comments: