* 1 кг халгай (дээд хэсэгт ургадаг хэдэн навч, зөөлөн)
* 5 л ус
* 450 гр сахар
* 2 ш нимбэгний шүүс
* 50 гр cream of tartar
* 1 уут пивоний исгэгч
* fining (хүсвэл)
Бэлтгэх нь
- Халгайгаа угааж цэвэрлээж жижиглэн хэрчээд (fining хэрэглэх бол халгайтайгаа) буцалгана. Сахараа нэмээд хайлуулна.
- Нимбэгний шүүсээ исгэгчний хамтаар хийн хутгаж нийцүүлнэ. Пиво исгэгч дээрх зааврын дагуу исгэгчээ идэвхжүүлээд таглан 3 хоног исгэнэ.
- Исгэсэн пивоо доор нь тунасан тундасыг бургиулан хөдөлгөлгүйгээр ариутгасан мултардаг тагтай шилэнд хийн хамгийн багадаа 7 хоног хадгалаад хэрэглэхэд бэлэн болно. Шүүж мултардаг тагтай шилэнд хийсэний дараа ч гэсэн пиво маань исэх тул хааяа нэг тагийг мулталан илүүдэл хийг гаргах хэрэгтэй.
* Fining хэмээх бодис нь ундаа, пиво вино зэргийг тунгалаг болоход тусладаг химийн болон биологийн бодис юм.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment