* 1 стакан сүү
* 1 стакан крем
* 110 гр хар шоколад, талыг нь үрж үлдсэн талыг нь хэрчиж бэлтгэсэн
* 1/3 стакан нэмэх нь 2 амны халбага какао
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/2 стакан сахар
* 5 ш өндөгний шар
Бэлтгэх нь
- Томхон саванд хүйтэн усанд мөс хийж бэлтгэнэ.
- Өөр нэг саванд ус хийн буцалгана.
- Өөр нэг саванд сүү, крем, какаогоо холино. Энэ бэлдмэлээ дунд зэргийн гал дээр тавиад хэрчсэн шоколадаа (55 гр) нэмнэ.
- Өөр нэг саванд өндөгний шараа сахартайгаа (төмөр саванд) цайрч нийцтэл нь хутгана.
- Халаасан сүүнийхээ бэлдмэлийг хутгаж цайруулсан өндөгний шар сахарын холимог руугаа хутгангаа бага багаар нэмж нийцүүлнэ.
- Дээрх бэлдмэлээ буцалж буй устай саван дээрээ суулган 77 градуст хүртэл хутган халаана.
- Зайрмагны бэлдмэл халаад өтгөрөөр савтай нь авч мөстэй усан дээр мөн савтай нь суулган мөн хутгангаа хөргөнө. Ваниллины охио нэмж нийцүүлээд хөргөгчинд хийн 3 цаг байлгана.
- Хөргөсөн бэлдмэлээ зайрмагны машинд хийн машиныг зааврын дагуу ажиллуулна. Гаргахаасаа 2-3 минутын өмнө үрсэн шоколадаа нэмнэ. Бэлэн болсон зайрмагаа гүехэн таглаатай хуванцар саванд хийн хөлдөөгчинд хийн 5 цаг байлгаад сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment