* 2 амттаны халбага масло
* 1 амны халбага нэмэх нь 2 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 1⁄2 амттаны халбага давс
* 6 өндөг, өрөөний темпратурт, шар цагаанаар нь салгасан
* 1 1⁄4 стакан сахар
* 1⁄2 стакан сүү
* 1 1⁄2 амны халбага рум (dark rum)
* 1 амны халбага ваниллины охь
* 400 гр молоко
* 1.5 стакан өтгөрүүлсэн, ууршуулсан сүү (evaporated milk)
* 1 стакан крем (heavy cream)
* 475 мл dulce de leche (сүүний карамел)
Бэлтгэх нь
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 1⁄2 амттаны халбага давс
* 6 өндөг, өрөөний темпратурт, шар цагаанаар нь салгасан
* 1 1⁄4 стакан сахар
* 1⁄2 стакан сүү
* 1 1⁄2 амны халбага рум (dark rum)
* 1 амны халбага ваниллины охь
* 400 гр молоко
* 1.5 стакан өтгөрүүлсэн, ууршуулсан сүү (evaporated milk)
* 1 стакан крем (heavy cream)
* 475 мл dulce de leche (сүүний карамел)
Бэлтгэх нь
- Зуухаа 175 градуст халаана. 22х33 см хэв маслодоод 1 амны халбага гурилаар гурилдаж бэлтгэнэ.
- Үлдсэн гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшиж бэлтгэнэ.
- Өндөгний цагаанаа томхон саванд хийн soft peaks болтол нь ойролцоогоор 2 минут хутгана. Хутгангаа сахараа бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Өндөгний шараа нэг нэгээр нэмэн нэмэх бүрдээ нийцүүлнэ. Шигшсэн гурилаа мөн сүүгээ сөөлжлүүлэн гурван удаад нэмнэ, нийцүүлнэ. Рум, ваниллинаа нэмж холино.
- Бэлтгэсэн кексний зуурмагаа бэлтгэсэн хэвэндээ хийгээд халаасан зуухандаа хийн кексээ болж шаргалттал нь 30 орчим минут шараад гаргаж ирэн 30 минут хөргөнө.
- Молоко, өтгөрүүлсэн сүү, сүүний карамелиэ холиж нийцүүлнэ. Кексээ халуун дээр нь сэрээгээр сайтар сийчээд (ёроолд нь хүргэн) халуун бүлээн дээр нь бэлтгэсэн карамелин соусаа асгаад сайтар хөргөнө.
- Хүнсний скочоор хэвтэй нь бүрээд хөргөгчинд хийн хонуулаад маргааш нь гарган сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment