Thursday 18 July 2013

Сүүн карамелтэй кекс (dulce de leche cake)

Oрц:

* 2 амттаны халбага масло
* 1 амны халбага нэмэх нь 2 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 1⁄2 амттаны халбага давс
* 6 өндөг, өрөөний темпратурт, шар цагаанаар нь салгасан
* 1 1⁄4 стакан сахар
* 1⁄2 стакан сүү
* 1 1⁄2 амны халбага рум (dark rum)
* 1 амны халбага ваниллины охь
* 400 гр молоко
* 1.5 стакан өтгөрүүлсэн, ууршуулсан сүү (evaporated milk)
* 1 стакан крем (heavy cream)
* 475 мл dulce de leche (сүүний карамел)

Бэлтгэх нь
  1. Зуухаа 175 градуст халаана. 22х33 см хэв маслодоод 1 амны халбага гурилаар гурилдаж бэлтгэнэ.
  2. Үлдсэн гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшиж бэлтгэнэ.
  3. Өндөгний цагаанаа томхон саванд хийн soft peaks болтол нь ойролцоогоор 2 минут хутгана. Хутгангаа сахараа бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Өндөгний шараа нэг нэгээр нэмэн нэмэх бүрдээ нийцүүлнэ. Шигшсэн гурилаа мөн сүүгээ сөөлжлүүлэн гурван удаад нэмнэ, нийцүүлнэ. Рум, ваниллинаа нэмж холино.
  4. Бэлтгэсэн кексний зуурмагаа бэлтгэсэн хэвэндээ хийгээд халаасан зуухандаа хийн кексээ болж шаргалттал нь 30 орчим минут шараад гаргаж ирэн 30 минут хөргөнө.
  5. Молоко, өтгөрүүлсэн сүү, сүүний карамелиэ холиж нийцүүлнэ. Кексээ халуун дээр нь сэрээгээр сайтар сийчээд (ёроолд нь хүргэн) халуун бүлээн дээр нь бэлтгэсэн карамелин соусаа асгаад сайтар хөргөнө.
  6. Хүнсний скочоор хэвтэй нь бүрээд хөргөгчинд хийн хонуулаад маргааш нь гарган сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: