Sunday, 14 July 2013

Винеград (French vinaigrette)



Орц: 60 мл винеград

* 1/8 амттаны халбага далайн давс
* 1 амны халбага шери эсвэл улааан дарсны цуу (sherry эсвэл red wine vinegar)
* 1/2 ш жижиг сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн (shallot)
* 1/2 амттаны халбага дижон гич (Dijon mustard)
* 3-4 амны халбага чидун жимсний тос (olive oil)

Бэлтгэх нь:

1. Жижигхэн саванд давс, цуу, сонгиноо холино. 10 орчим минут амраана.
2. Гич, чидун жимсний тосоо хүчил, сонгины бэлдмэл дээрээ нэмээд нийцүүлэн хутгаад угаагаад хатааж бэлтгэсэн ногоон салатаа энэхүү винеградаараа амтлан иднэ.

No comments: