Thursday, 6 September 2012

Наан-Энэтхэг хавтгай талх (Naan bread)


Орц:

* 1 уут дрожж (active dry yeast)
* 1 стакан бүлээн ус
* 1/4 стакан сахар
* 3 амны халбага сүү
* 1 ш өндөг, хутгасан
* 2 амттаны халбага давс
* 4 1/2 стакан талхны гурил
* 2 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн сармис, хүсвэл
* 1/4 стакан хайлуулсан масло

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд бүлээн усаа хийгээд дрожжоо нэмж уусгана. 10 минут эсгээд сахар, өндөг, давсаа нэмж нийцүүлнэ. Багахан гурил нэмж нялцгайдуу гурил зуурна. 6-8 минут нухаж гурилаа эвлүүлээд тослосон саванд хийн гялгар уутаар таглаад 1 цаг хөөлгөнө.
  2. Гурилаа нухаж хийг гаргаад сармисаа нэмж нийцүүлнэ. Гурилаа голфийн бөмбөгний хэртэй хуваагаад бөмбөлөг хэлбэрт оруулан дахин 30 минут хөөлгөнө.
  3. Ширмэн хайруулын тавгийг халааж бэлтгэнэ.
  4. Нэг гурилаа гарган илдэж нимгэлээд халаасан хайруулын тавган дээрээ тавин At grill side, roll one ball of dough out into a thin circle. Lightly oil grill. Place dough on grill, and cook for 2 to 3 minutes, or until puffy and lightly browned. Brush uncooked side with butter, and turn over. Brush cooked side with butter, and cook until browned, another 2 to 4 minutes. Remove from grill, and continue the process until all the naan has been prepared.
Эх сурвалж

No comments: