Орц:
* 1 уут дрожж (active dry yeast)
* 1 стакан бүлээн ус
* 1/4 стакан сахар
* 3 амны халбага сүү
* 1 ш өндөг, хутгасан
* 2 амттаны халбага давс
* 4 1/2 стакан талхны гурил
* 2 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн сармис, хүсвэл
* 1/4 стакан хайлуулсан масло
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд бүлээн усаа хийгээд дрожжоо нэмж уусгана. 10 минут эсгээд сахар, өндөг, давсаа нэмж нийцүүлнэ. Багахан гурил нэмж нялцгайдуу гурил зуурна. 6-8 минут нухаж гурилаа эвлүүлээд тослосон саванд хийн гялгар уутаар таглаад 1 цаг хөөлгөнө.
- Гурилаа нухаж хийг гаргаад сармисаа нэмж нийцүүлнэ. Гурилаа голфийн бөмбөгний хэртэй хуваагаад бөмбөлөг хэлбэрт оруулан дахин 30 минут хөөлгөнө.
- Ширмэн хайруулын тавгийг халааж бэлтгэнэ.
- Нэг гурилаа гарган илдэж нимгэлээд халаасан хайруулын тавган дээрээ тавин At grill side, roll one ball of dough out into a thin circle. Lightly oil grill. Place dough on grill, and cook for 2 to 3 minutes, or until puffy and lightly browned. Brush uncooked side with butter, and turn over. Brush cooked side with butter, and cook until browned, another 2 to 4 minutes. Remove from grill, and continue the process until all the naan has been prepared.
No comments:
Post a Comment