Орц:
* 450 гр амталсан Итали сосож (sweet Italian sausage), амталсан машиндсан мах
* 340 гр өөх тос багатай машиндсан үхрийн мах (lean ground beef)
* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн сонгино
* 2 хумс сармис, бяцлаад жижиглэн хэрчсэн
* 800 гр лаазтай бяцалсан улаан лооль (crushed tomatoes)
* 340гр улаан лоолийн паст (tomato paste)
* 390гр лаазалсан улаан лоолийн соус (canned tomato sauce)
* 1/2 стакан ус
* 2 амны халбага сахар
* 1 1/2 амттаны халбага хатаасан басилийн навч (basil leaves)
* 1/2 амттаны халбага fennel seeds
* 1 амттаны халбага Итали амтлагч (Italian seasoning)
* 1 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 4 амны халбага жижиглэн хэрчсэн шинэхэн яншуй (fresh parsley)
* 12ш лазаня гоймон (lasagna noodles)
* 450гр рикотто бяслаг (ricotta cheese)
* 1 ш өндөг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 340гр мозарелла бяслаг (mozzarella cheese), зүссэн
* 3/4 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
Бэлтгэх нь:
- Ширмэн тогоонд сосож, машиндсан мах, сонгино, сармисаа хийгээд дунд зэргийн гал дээр хуурч борлуулна.
- Бяцалсан улаан лооль, улаан лоолийн соус, паст болон усаа нэмээд Сахар, basil, fennel seeds, Итали амтлагш, 1 амны халбага давс, перц 2 амны халбага яншуйгаар амтлана. Таглаад хааяа хааяа хутган 1 1/2 цаг буцалгана.
- Томхон саванд давстай ус буцалгаад гоймонгоо ал данте (хавуувтар зажилууртай) болтол нь 8-10 хийж чанана. Гоймонгоо шүүж гаргаад усанд сойж цааш болох процессийг зогсооно.
- Дунд зэргийн саванд рикотто бяслагаа үлдсэн яншуй, 1/2 амттаны халбага давс болон өндөгтэй хольж нийцүүлнэ.
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Бэлтгэсэн махнаасаа 1 1/2 стаканыг 22x33 см хэвний ёроолд тараана. Чанаж бэлтгэсэн гоймонгоосоо 6-г тараасан махан дээрээ нэг эгнээ өрөөд дээр нь бэлтгэсэн рикотто бяслагныхаа талыг тараана. Дээрээс нь 1/3 мозералла бяслагаа тараагаад дахин 1 1/2 мах тараана. Махны дээр 1/4 стакан пармежан бяслаг тараагаад дахин мах, гоймон, рикотто, мозарелла, мах дарааллаар давхарлаад үлдсэн пармежан болон мозарелла бяслагаараа хучина.
- Бэлтгэсэн лазанягаа мөнгөн цаасаар таглаад халаасан зууханд хийн 25 минут шарна. Мөнгөн цаасаа аваад дахин 25 минут шарж бяслагийг шаргалтуулаад зуухнаасаа гарган 15 минут амраагаад зүсч таваглан сервислэнэ.
2 comments:
Anhaa sain uu. Shine jiliin mend hurgeye. Saihan bayarlaarai.
@бж өө сайн сайн та сайнуу, Таньд ч гэсэн шинэ оны мэнд :D
Post a Comment