Sunday 30 December 2012

Лазаня (Lasagna)


Орц:

* 450 гр амталсан Итали сосож (sweet Italian sausage), амталсан машиндсан мах
* 340 гр өөх тос багатай машиндсан үхрийн мах (lean ground beef)
* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн сонгино
* 2 хумс сармис, бяцлаад жижиглэн хэрчсэн
* 800 гр лаазтай бяцалсан улаан лооль (crushed tomatoes)
* 340гр улаан лоолийн паст (tomato paste)
* 390гр лаазалсан улаан лоолийн соус (canned tomato sauce)
* 1/2 стакан ус
* 2 амны халбага сахар
* 1 1/2 амттаны халбага хатаасан басилийн навч (basil leaves)
* 1/2 амттаны халбага fennel seeds
* 1 амттаны халбага Итали амтлагч (Italian seasoning)
* 1 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 4 амны халбага жижиглэн хэрчсэн шинэхэн яншуй (fresh parsley)
* 12ш лазаня гоймон (lasagna noodles)
* 450гр рикотто бяслаг (ricotta cheese)
* 1 ш өндөг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 340гр мозарелла бяслаг (mozzarella cheese), зүссэн
* 3/4 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)

Бэлтгэх нь:
  1. Ширмэн тогоонд сосож, машиндсан мах, сонгино, сармисаа хийгээд дунд зэргийн гал дээр хуурч борлуулна.
  2. Бяцалсан улаан лооль, улаан лоолийн соус, паст болон усаа нэмээд Сахар, basil, fennel seeds, Итали амтлагш, 1 амны халбага давс, перц 2 амны халбага яншуйгаар амтлана. Таглаад хааяа хааяа хутган 1 1/2 цаг буцалгана.
  3. Томхон саванд давстай ус буцалгаад гоймонгоо ал данте (хавуувтар зажилууртай) болтол нь 8-10 хийж чанана. Гоймонгоо шүүж гаргаад усанд сойж цааш болох процессийг зогсооно.
  4. Дунд зэргийн саванд рикотто бяслагаа үлдсэн яншуй, 1/2 амттаны халбага давс болон өндөгтэй хольж нийцүүлнэ.
  5. Зуухаа 190 градуст халаана.
  6. Бэлтгэсэн махнаасаа 1 1/2 стаканыг 22x33 см хэвний ёроолд тараана. Чанаж бэлтгэсэн гоймонгоосоо 6-г тараасан махан дээрээ нэг эгнээ өрөөд дээр нь бэлтгэсэн рикотто бяслагныхаа талыг тараана. Дээрээс нь 1/3 мозералла бяслагаа тараагаад дахин 1 1/2 мах тараана. Махны дээр 1/4 стакан пармежан бяслаг тараагаад дахин мах, гоймон, рикотто, мозарелла, мах дарааллаар давхарлаад үлдсэн пармежан болон мозарелла бяслагаараа хучина.
  7. Бэлтгэсэн лазанягаа мөнгөн цаасаар таглаад халаасан зууханд хийн 25 минут шарна. Мөнгөн цаасаа аваад дахин 25 минут шарж бяслагийг шаргалтуулаад зуухнаасаа гарган 15 минут амраагаад зүсч таваглан сервислэнэ.
Эх сурвалж

2 comments:

бж said...

Anhaa sain uu. Shine jiliin mend hurgeye. Saihan bayarlaarai.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@бж өө сайн сайн та сайнуу, Таньд ч гэсэн шинэ оны мэнд :D