Орц:
* 1.8 кг алим
* 1 гожгор синнамон (cinnamon stick), хүсвэл
* 2-3 ш хадаасан цэцэг (cloves ), хүсвэл
* 1/4 стакан ус
Бэлтгэх нь:
- Алимаа арилгаад голыг аваад жижиглэн хэрчинэ. Алимаа хэрэглэх бол синнамон болон хадаасан цэцгийн хамтаар багтахуйц том саванд хийгээд 1/4 стакан усаа нэмнэ. Усыг буцлахаар ширүүн гал дээр хутгангаа 5 минут буцалгаад галаа багасган дунд зэргийн гал дээр таглан алимаа зөөлөрч болтол буцалгана.
- Синнамон болон хадаасан цэцгээ шүүж аваад ширхэгтэй соус бэлтгэж бол төмс нухагч ачиглан нухна, ширхэггүй алимны соус бэлтгэх бол блендэр эсвэл гал тогооны робот ашиглан нухаж бэлтгэнэ. Ингэж бэлтгэсэн алимны соусаа ариутгасан шилэнд хийн хөргөгчинд хадгална.
No comments:
Post a Comment