Sunday 17 February 2013

Наан талх (Naan bread)


Орц: 10-12 порц
* 1 уут дрожж
* 2 амттаны халбага сахар
* 3/4 стакан бүлээн ус
* 1 1/2 стакан гурил
* 1 амттаны халбага давс
* 1/4 стакан гий (ghee or vegetable shortening)
* 3 амны халбага тараг
* хайлуулсан масло, дээр нь түрхэхэд

Бэлтгэх нь:

  1. 3/4 стакан бүлээн усанд дрожж сахараа хийн уусгана. Дрожжтой саваа таглаад дулаан газар тавьж 5-10 минут исгэнэ.
  2. Гурил зуурдаг саванд гурил давсаа холино. Тараг, гий, дрожжоо нэмээд гурилаа зуурна. 5-10 минут нухаж зуурсан гурилаа эвлүүлнэ.
  3. Гурилаа тослосон саванд хийн гал тогооны гялгар уут эсвэл таглаагаар таглаад дулаан газар тавин 1 цаг орчим байлгаж хөөлгөнө.
  4. Зуухаа 205 градуст халаана.
  5. Хөөлгөсөн гурилаа 10-12 тэнцүү хуваана. Гурилаа илдээд дээд талд нь хайлуулсан масло түрхээд халаасан зуухандаа хийн наанаа болж шаргалттал 8 минут шарна.
Зүүлт:

* Гий-цэвэршүүлсэн масло, маслоо хайлуулах явцад ялгарсан цагаан хөөс-ийг (сүүний үлдэгдэл) ялган хаяж бэлтгэнэ. Ингэж бэлтгэсэн маслоны түлэгдэх цэг нь жирийн маслоос өндөр байдаг.

Эх сурвалж

No comments: