Орц:
* 300гp кимчи (бага зэрэг эссэн кимчи бол илүү амттай болно.)
* 150-200 гр гахайн мах
* 400 гр ус
* 1-2 хумс сармис
* 1/4 ш бөөрөнхий сонгино
* 1 ш ногоон сонгино
* 1 ш халуун чинжүү (Улаан, ногоон аль нь ч болно.)
* 1 цайны халбага чинжүүний нунтаг
* 1 цайны халбага дашида (махны амтлагч)
* маш бага давс
* 50-100гр дүпү
Бэлтгэх нь:
- Савандаа бага зэрэг тос хийж халаагаад гахайн махаа цагаан болтол нь хуурна.
- Хэрчиж бэлтгэсэн кимчигээ хийж 2-3 минут махтайгаа хуурна.
- Усаа хийж буцалгана.
- Ус буцалсаны дараа дашида, бөөрөнхий сонгино, чинжүүний нунтаг халуун чинжүү, бяцалсан сармис зэргийг хийж хутган кимчиг болтол нь буцалгана.
- Кимчиг болтол нь буцалгасны эцэст дүпү, ногоон сонгиноо хийнэ. Мөн маш бага давс хийж 2 минут орчим буцалгаад галаа унтрааж амттай кимчитэй шөлөө идэхэд бэлдэнэ.
No comments:
Post a Comment