Friday 4 July 2008

Кимчитэй шөл-Кимчичигэ (김치찌개)





Орц:

* 300гp кимчи (бага зэрэг эссэн кимчи бол илүү амттай болно.)
* 150-200 гр гахайн мах
* 400 гр ус
* 1-2 хумс сармис
* 1/4 ш бөөрөнхий сонгино
* 1 ш ногоон сонгино
* 1 ш халуун чинжүү (Улаан, ногоон аль нь ч болно.)
* 1 цайны халбага чинжүүний нунтаг
* 1 цайны халбага дашида (махны амтлагч)
* маш бага давс
* 50-100гр дүпү

Бэлтгэх нь:
  1. Савандаа бага зэрэг тос хийж халаагаад гахайн махаа цагаан болтол нь хуурна.
  2. Хэрчиж бэлтгэсэн кимчигээ хийж 2-3 минут махтайгаа хуурна.
  3. Усаа хийж буцалгана.
  4. Ус буцалсаны дараа дашида, бөөрөнхий сонгино, чинжүүний нунтаг халуун чинжүү, бяцалсан сармис зэргийг хийж хутган кимчиг болтол нь буцалгана.
  5. Кимчиг болтол нь буцалгасны эцэст дүпү, ногоон сонгиноо хийнэ. Мөн маш бага давс хийж 2 минут орчим буцалгаад галаа унтрааж амттай кимчитэй шөлөө идэхэд бэлдэнэ.

No comments: