Thursday, 24 July 2008

Fougasse-Навчин хэлбэртэй талх



Oрц:

* 1 амттаны халбага хуурай дрожж
* 1/2 стакан ус
* 2 стакан гурил
* 1 амттаны халбага давс
* 1 амны халбага Herbes de Provence
* 1/4 стакан оливийн тос (чидуны)
* 1 амттаны халбага сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Дрожжоо исгэнэ. Үүний тулд бүлээн усандаа дрожж сахараа нэмнэ. 5 минут хэртэй хүлээнэ.
  2. Гурил, давсаа холино. Дараа нь дрожжоо нэмээд зуурна. Нийцэж бэлэн болсон зуурмагаа даавуугаар бүтээгээд 20 минут хэртэй хөөлгөнө.
  3. Хөөсөн зуурмаг дээрэээ амтлагч (Herbes de Provence) мөн чидун жимсны тосоо нэмэн нийцтэл нь зуурна. Хуурай алчуураар таглан цаг хагас хэртэй хөөлгөөд (2 дахин хөөлгөнө), нухаж 10 минут хэртэй амраана.
  4. Зуурмагаа гарган тослож бэлтгэсэн тавцан дээрээ тавиад навчны хэлбэрт оруулна. Дахин 40-45 минут хүлээнэ.
  5. Талхаа 200 градуст халаан бэлтгэсэн зуухандаа хийгээд болтол нь шарна.

No comments: