Thursday, 3 July 2008

Поача-зөөлөн боов



Орц:

* 250 гр маргарин
* 100 гр бүлээн сүү
* 100 гр бүлээн ус
* 20 гр нойтон дрожж
* 2 ширхэг өндөгний шар (дээр нь)
* Гурил

Бэлтэх нь:
  1. Бүлээн усанд дрожжоо хийн хайлуулна. Дараа нь өндөг, зөөллөсөн маргарин (нэгэн саванд хийж байгаад сэрээ, халбагаар сайтар нухан зөөлрүүлнэ.), бүлүээн сүүгээ нэмнэ.
  2. Дээрх зуурмаг дээрээ гурилаа бага багаар нэмэн гартаа наалдаггүй зуурмаг болгоно. бэлэн болсон зуурмагаа 1 цаг хэртэй амараах хэрэгтэй.
  3. Бэлэн болсон зуурмагаа хэлбэрт оруулаад тослон бэлтгэсэн давцан дээр тавин, хутгаж бэлтгэсэн өндөгний шараа дээр нь багсаар түрхээд, 170 градуст халаасан зууханд шаргалттал нь шарна.
Зүүлт:

* Mахан, төмсөн, олив, бяслаг зэрэг элдэв шанз бэлтгэн голд нь хийж болно.

No comments: