Орц: 6 порц
* 1650 гр хулуу (zucchini)
* 200 гр үхрийн машиндсан мах
* 1 багц гоньд
* 1/2 багц шинэxэн гаа, минт
* 3 ш ногоон сонгино
* 1 ш жижгэвтэр сонгино
* 30 гр будаа
* давс
* хар перц
Бэлтгэх нь:
- Сонгиноо арилгаад жижиглэн хэрчинэ.
- Мах сонгиноо хуурна. Махны шүүс ширгээд ирэхээр угаасан будаагаа нэмнэ. Багахан ус нэмж буцалгана. Буцалж ус нь ширгэсэн шанзаа хэсэг амраан хөргөнө.
- Тал гоньд, гаа, жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгиноо нэмж нийцүүлнэ. Давс перцээр амтлана.
- Хулуунуудаа угаагаад 2 үзүүрийг аваад mandoline зүсэгчээр уртааш нь1,5-2 мм зузаантай хэрчиж бэлтгэнэ.
- 2 хулуун тууз аваад давхарлан тавиж “+” тэмдэг үүсгэнэ. Давхарлдсан хэсэг дээр багахан шанз тавиад 4 талыг хааж шүдний чигчлүүрээр тогтоон богц үүсгэнэ.
- Тослож бэлтгэсэн зуухны тавцан дээр байрлуулаад 180 градуст халаасан зууханд хийн болтол нь шарна. Болсон ороомгуудаа таваглаад үлдсэн гоньдоороо чимэглээд сервислэнэ.
* Зурган дээрх шиг давхар хулуугаар цагираг үүсгээд шанзаа дотор нь хийн хулууны торх бэлтгэж болно.
No comments:
Post a Comment