Monday 15 March 2010

Бяслагтай, нухсан төмс


Орц:

* 2 стакан сүү эсвэл крем
* 8 амны халбага масло
* 4 ш том төмс, арилгасан
* 1 стакан үрсэн Parmesan эсвэл Romano бяслаг
* 1 стакан үрсэн чеддар бяслаг
* 2 хумс сармис, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Арилгасан төмсөө жижиглэн хэрчээд буцалж буйхалуун усанд хийн чанана.
  2. Маслоо нэг саванд хайлуулаад жижиглэн хэрчсэн сармисаа нэмээд 2 минут хуурна. Кремээ нэмээд буцлах дөхөхөөр галаа унтраан хэрэглэтэлээ амраана.
  3. Төмсөө зөөлөрч болсон эсэхийг 20 орчим минутын дараа шалгана. Зөөлрөөд нухахад бэлэн болсон байвал шүүгээд буцаагаад төмс чанасан савандаа хийнэ.
  4. Төмс рүүгээ кремээ бага багаар нэмж нухашны дайтай болгоно.
  5. Багахан пармежан үлдээн чеддар болон пармежан бяслагаа нэмээд нийцүүлнэ.
  6. Бяслагтай нухсан төмсөө нэг кастрольд (тавцанд) хийгээд дээрээс нь үлдээсэн пармежанаа цацаад халаасан зууханд хийн бяслаг хайж борлотол шарна.

No comments: