Wednesday 31 March 2010

Ил гал дээр шарсан хавчны хөл, сармистай маслон дүрлэг



Орц:

* 4 ш аласкийн хавчны хөл, гэсгээсэн (wild Alaskan king crab legs)

Сармистай дүрлэгт:

* 125 гр масло
* 1 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн rosemary
* 1 амттаны халбага жижиглэн хэрчсэн ганга (thyme)
* 1 хумс сармис

Бэлтгэх нь:

Сармистай маслон дүрлэг:
  1. Маслоо жижиг саванд хийн хайлуулна. Масло хайлаад ирэнгүүт ганга, rosemary, сармисаа нэмээд зөөлөн гал дээр хутган 5 орчим минут буцалгана. Буцалгаж бэлтгэсэн дүрлэгээ шүүж хэрэглэнэ.

Хавчны хөл:

  1. Хавчны хөлөө угаагаад гал тогооны салфеткаар зөөлөн дарж хатаана. Гал тогооны хайч ашиглан хөл тус бүрийн гаднах бүрхүүлийг хайчилж бэлтгэнэ.
  2. Ил галаа дунд зэргийн хэмжээтэй халаана. Сармисатай маслоо багсны тусламжтайгаа хөл тус бүр дээр түрхээд хавчны хөлөө халаасан ил галдээрээ тавиад таглана. 5 минутын дараа хавчны хөлөө эргүүлээд дахин таван минут таглаж болгоод таваглан дүрлэг, бяслагтай нухсан төмс, солонгоруулан шорлож ил гал дээр шарсан ногооны хамтаар сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: