Monday, 22 June 2009

Сам хорхойтой, амталж хуурсан будаа



Орц:

* 200 гр будаа (long grain rice)
* 175 гр хөлдүү вандуй
* 2 амны халбага ургамалын тос + ганц 2 дусал тос
* 1 ш сонгино, арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 3 ш bacon, жижиглэн хэрчсэн
* 1 амны халбага каррийн паст (tikka masala curry paste)
* 250 гр арилгасан, болгосон сам хорхой (tiger prawns), хөлдүү бол гэсгээсэн
* 1 ш өндөг, хутгасан
* цуу, сервислэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Будаагаа давстай усанд агшааж бэлтгэнэ. Будааны усыг буцлахаар хөлдүү вандуйгаа нэмнэ.
  2. Будаагаа агшаах явцдаа 2амны халбага тосоо халаана. Сонгино, гахайн махаа нэмнэ. 3-4 минут хуурна. Каррин пастаа нэмж нийцүүлнэ. Сам хорхойгоо нэмээд халтал нь минут гаран хуурна.
  3. Сам хорхойтой бэлдмэлээ хайруулын тавганыхаа нэг тал руу цуглуулна. Хоосослсон талдаа багахан тос дусаагаад өндгөө нэмж хутган шараад сам хорхойтойгоо хутгаж нийцүүлнэ. Эцэст нь агшаасан будаагаа нэмж нийцүүлээд таваглаад цууны хамтаар сервислэнэ.
Эх сурвалж

1 comment:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Би танай блогийг дагадаг ш тээ :)