Sunday, 7 June 2009

Yхрийн махан Строганов


Орц:

* 2 амны халбага чидун жимсны тос
* 500 гр цул мах, ширхэгийг нь дагуулан нимгэн нимгэн хэрчсэн
* 1 ш дунд зэргийн хэмжээтэй сонгино
* 2 хумс сармис, бяцлаад жижиглэн хэрчсэн
* 300 гр мөөг
* 2 амттаны халбага цардуул
* 250 гр зөөхий (light sour cream)
* 2 амны халбага улаанлоолийн паст
* 125 мл үхрийн махны тунгалаг шөл
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн яншуй
* 400 гр гоймон (fettuccine pasta)
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. 2 амттаны халбага чидун жимсны тосоо Хятад маягийн хайруулын тавганд хийж халаана. Тал махаа нэмээд бага зэрэг давс цацаад болтол нь 2 орчим минут хуурна. болсон махаа өөр нэг таваг руу түр султгана. Дахин 2 амттаны халбага тосонд үлдсэн махаа хуураад мөн гаргаж түр байлгана. (томхон хайруулын тавагтай бол махаа нэг удаад хуурч болно.)
  2. Галаа багасгаад үлдсэн тосоо хайруулын тавгандаа хийн халаагаад сонгино сармисаа нэмж 5 орчим минут хуурна. Мөөгөө нэмээд болтол нь 5 орчим минут дахин хуурна.
  3. Цардуулаа зөөхий, улаан лоолийн пасттай холиж нийцүүлээд шөлний хамтаар хайруулын таваг руугаа нэмнэ. Галаа багасгаад 5 орчим минут буцалгана. Махаа нэмээд халтал нь 2-3 минут буцалгаад яншуйгаа нэмээд гал дээрээс авна.
  4. Давстай халуун усанд гоймонгоо уутан дээрх зааврын дагуу чанаж болгоно. Бэлэн болсон Биф-Строгановаа чанаад шүүн тавагласан гоймонтойгоо сервислэнэ.
Эх сурвалж Taste.com.au

No comments: