Wednesday 3 June 2009

Бууцайтай банш (Home-made Spinach Ravioli)


Орц: (ойролцоогоор 18 эсвэл 36 банш)

* 1 уут (285 гр) хэрчээд хөлдөөсөн бууцай
* 1 стакан ricotta бяслаг
* 1/2 стакан Romano эсвэл Parmesan бяслаг
* 1 өндөг
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн basil
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага хар перц
* 1/4 амттаны халбага нунтаг nutmeg
* 36 ш баншны гурил (wanton wrappers)
* 770 мл (1 шил) маринара эсвэл өөр төрлийн гоймонгийн соус

Бэлтгэх нь:
  1. Уутан дээрх зааврын дагуу бууцайг болгоно. Бууцайгаа болгоод, базан шүүгээд, жижиглэн хэрчинэ. Бяслаг, өндөг, basil, давс, перц мөн nutmeg-ээ нэмж нийцүүлнэ. Шанзаа хөрөгөгчинд хийж хөргөгөнө.
  2. 1 илдүүр баншний гурилны голд 1 амттаны халбага шанз тавиад ирмэгийг нойтон хуруугаараа норгон өөр нэг гурил дээр нь тавиж наана. Гурил, шанзыг дуутал энэхүү үйлдэлээ давтана.
  3. Томхон саванд давстай ус буцалгаад баншаа нэмнэ. Банш маань хөвж гартал ойролцоогоор 3 минут чанана. Өөр нэгэн саванд маринара соусаа халаана. Бэлэн болсон баншаа шүүж аваад таваглаад дээр нь халаасан соуснаасаа асган сеервислэнэ.

No comments: