Friday, 12 June 2009

Chavela


1940-оод оны үеэс Мексикт шар айргийг улаан лоолийн шүүс, салса, халуун соус (hot sauce) зэрэг бусад орцтой холиж уудаг мода дэлгэрчээ.

Орц:

* 3 хэмжээс улаан лоолийн шүүс
* тал лимон эсвэл ногоон нимэгний (Lime) шүүс
* 1 хэмжээс пиво
* вкусандаа тааруулан хэд гурван дусал Hot Sauce (Tabasco, Tapatio, Bufalo...)
* Мөс

Бэлтгэх нь:
  1. Ирмэгийг нь давс, чили перцний (chili powder) бэлдмэлд дүрж бэлтгэсэн пивоны аягийг мөсөөр дүүргэнэ.
  2. Улаан лоолийн шүүсээ мөстэй аягандаа нэмнэ. Пивоо нилээн дээрээс асган нэмээд лимоны шүүс, халуун соусаар амтлана. Савхлан зүссэн лууван, celery эсвэл олгосон сам хорхойгоор чимэглээд сервислэнэ.

No comments: