1940-оод оны үеэс Мексикт шар айргийг улаан лоолийн шүүс, салса, халуун соус (hot sauce) зэрэг бусад орцтой холиж уудаг мода дэлгэрчээ.
Орц:
* 3 хэмжээс улаан лоолийн шүүс
* тал лимон эсвэл ногоон нимэгний (Lime) шүүс
* 1 хэмжээс пиво
* вкусандаа тааруулан хэд гурван дусал Hot Sauce (Tabasco, Tapatio, Bufalo...)
* Мөс
Бэлтгэх нь:
- Ирмэгийг нь давс, чили перцний (chili powder) бэлдмэлд дүрж бэлтгэсэн пивоны аягийг мөсөөр дүүргэнэ.
- Улаан лоолийн шүүсээ мөстэй аягандаа нэмнэ. Пивоо нилээн дээрээс асган нэмээд лимоны шүүс, халуун соусаар амтлана. Савхлан зүссэн лууван, celery эсвэл олгосон сам хорхойгоор чимэглээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment