Friday 17 July 2009

Мөстэй цайны 6 алтан дүрэм



1. Хангалттай цай хэрэглэх: Хүнсийг хүйтнээр нь сервислэхээр амт нь сулардаг талтай, тиймээс "хүчтэй" (Darjeeling, Jasmine эсвэл ногоон цай г.м) цайг 3 стакан ус тутамд 2 уутаар тооцоолж хэрэглэх хэрэгтэй.

2. Хэт их идээшүүлж болохгүй: Илүү өтгөн, аагтай цай уумаар байгаа бол идээшүүлэх цагаа уртасгах биш хэрэглэх цайгаа нэмэх хэрэгтэй. Сулхан цай уумаар бол хэрэглэх цайныхаа тоогоос хасах бус идээшүүлэх минутаа богиносгох (хасах) хэрэгтэй.

3. Сахараа халуун дээр нь нэмэх: Сахараа ширхэггүй хайлуулахын тулд усаа халуун дээр нэмж нийцтэл нь хутгах хэрэгтэй, Хүн бүрийн вкусанд тааруулан өөр өөр сахартай хийх бол цайгаа аягалсаныхаа дараа тэнцүү хэмжээний усанд уусгасан сахараар (1 стакан буцалсан усанд хийх уусгасан 1 стакан сахрын уусмал) амталбал зохино.

4. Хөргөгчинд хийхээсээ өмнө хөргөх: Цайгаа халуун, бүлээнээр нь хөргөгчинд хийвэл цай маань загалтдаг тул хөргөгчинд хийхээсээ өмнө хөргөх хэрэгтэй.

5. Хэзээд шинэ шахсан лимоны шүүс хэрэглэх хэрэгтэй.

6. Мөстэйцай шинэ дээрээ илүү амттай байдаг тул хамгийн ихдээ 2-3 хоног хадгалах хэрэгтэй.

Эх сурвалж

No comments: