Friday 18 September 2009

Загастай бөрэк (Balıklı börek)


Стамбул дахь Загасчин Сабахаттин (Balikçi Sabahattin) загасны рестораны жор.

Орц:

* 300 гр загасны цул мах
* 1 жижиг сонгино
* 200 гр улаан лоолийн нухаш (tomato purée) эсвэл улаан лооль
* нимгэлэн илдсэн гурил (Filo dough)
* шарахад хангалттай тос
* яншуй
* ганга
* гаа
* синнамон
* улаан чинжүү (paprika)
* хар перц
* cumin
* chili flakes (Бага зэрэг чидун жимсний тосонд борлотол нь хуурна.)

Бэлтгэх нь:
  1. Бүх амтлагч (синнамон, паприка, хар перц..) сайтар нухаж бэлтгэнэ.
  2. Арилгаад жижиглэн хэрчсэн сонгиноо багахан тосонд хуурна. Сонгиноо зөөлрөөд тунгалаг болоод ирэхлээр амтлачуудаа нэмээд хэсэг хуурна. Улаан лоолио нэмээд 5 минут орчим хууураад соус маань бэлэн боллоо. Энэ хооронд загасаа алмонд самарны дайтай хэрчиж бэлтгэнэ.
  3. Өөр нэгэн хайруулын тавганд багахан тос хийгээд загасаа нэмэн, цагаарч болтол нь, хуурна. Загасаа болоод ирэхтэй зэрэг жижиглэн хэрчсэн яншуй, гангаа,улаан лоолийн соусны хамтаар нэмнэ.
  4. Нимгэлэн илдсэн гурилаа 8 тэнцүү (пицца хувааж буй мэт) хуваана. Өргөн хэсэгт нь ахиухан шанз тавиад орооно.
  5. Халааж бэлтгэсэн их тосонд хийж хоёр талыг нь шаргаттал шараад гаргаж илүүдэл тосыг нь шүүхээр хэрээсэн төмөр дээр тавина. Халуун бүлээнээр нь сервислэнэ.
* pelamid, anchovy эсвэл catfish-н цул мах хэрэглэхэд тохиромжтой гэнэ.

Эх сурвалж

No comments: