Tuesday 29 September 2009

Өргөст хэмх, улаан сонгины салат


Орц:

* 2 ш өргөст хэмх (English cucumbers), ойролцоогоор 1 кг
* 1 ш жижиг улаан сонгино
* 1 1/2 амны халбага давс
* 1 амны халбага нэмэх нь 1 амттаны халбага цагаан дарсний эсвэл шэрин цуу (white wine vinegar or sherry vinegar)
* 1 амттаны халбага сахар
* 2 амттаны халбага хатаасан эсвэл 2 амны халбага шинэхэн гоньд

Бэлтгэх нь:
  1. Өргөст хэмхээ угаагаад, 2 үзүүрийг нь аваад, уртааш нь 2 хуваана. Амттаны халбага ашиглан үрийг гэрийн хамтаар авна.
  2. Өргөст хэмхээ, арилаж бэлтгэсэн сонгины хамтаар нимгэлэн хэрчинэ.
  3. Нүхтэй саванд (colander), сонгино, өргөст хэмхээ давстай холиод 20 минут амрааж, өргөст хэмхний усыг шүүнэ. 20 минутын эцэст өргөст хэмх, сонгиноо үлдсэн уснаас нь салгаад өөр нэгэн саванд холиж бэлтгэсэн сахар, цууны уусмалтайгаа холиод гоньдоор чимэглээд сервислэнэ.

No comments: