Monday 7 September 2009

Бууцай, амтат гуан салат (авакадотой)


Орц: (2 порц)

* 4 стакан шинэхэн бууцайн навч (spinach)
* 1 стакан зүсэж бэлтгэсэн амтат гуа (cantaloupe)
* 1 стакан зүсэж бэлтгэсэн авакадо
* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн улаан чинжүү (red bell pepper)
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн минт (mint leaves)
* 1 амны халбага минт, алимны царцаамаг (mint apple jelly)
* 1 1/2 амттаны халбага цагаан дарсны цуу (white wine vinegar)
* 3 амны халбага ургамалын тос
* 1 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Бууцайгаа 2 тавган дээр хувааж тавина. Амтат гуа, авакадогоомөн 2 хуваан бууцайн дээр тойрог хэлбэрт оруулан тарааж тавина. ЖИжиглэн хэрчсэн улаан перц,минтээ хуваан тарааж өгнө.
  2. Минтний царцаамаг (jelly), цагаан дарсны цуу, тос, сармисаа өөр нэгэн саванд хийж хутгана. Таваглаж бэлтгэсэн салатан дээрээ тэнцүү хэмжээтэй хуваан асгаж амтлаад сервислэнэ. Энэхүү салат Sauvignon Blanc дарстай эсвэл Fresh-Squeezed Salty Dog коктэйлтэй зохицдог.
Эх сурвалж

No comments: