Monday 21 September 2009

Сонгины мармелад (даршилсан сонгино)


Орц:

* 2 улаан эсвэл шар сонгино
* 4 хумс сармис
* 140 гр масло
* 4 амны халбага чидун жимсний тос
* 140 гр сахар (caster sugar)
* 1 амны халбага ганга (fresh thyme leaves)
* 1 чимх улаан перц (chilli flakes), хүсвэл
* 1 шил улаан дарс
* 350 мл sherry эсвэл улаан дарсны цуу (red wine vinegar)
* 200 мл Порто дарс (port)

Орц:
  1. Сонгиноо арилгаад хагас цагирган хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Сармисаа мөн жижиглэн хэрчинэ. Маслоо тосныхоо хамтаар томхон саванд хийж халаана.
  2. Жижиглэн хэрчсэн сармис, сонгиноо халаасан тосон дээрээ нэмнэ. Сайн хуурч аль болох бүх сонгиноо тос, маслоор бүрнэ.
  3. Ганга, сахар хэрэглэх бол улаан чинжүүгээ нэмнэ. Дахиж нэг сайн хутгаад галаа багасгана. Таглалгүйгээр сонгиныг болж, сахарыг карамел болтол, 40-50 минут хуурна.
  4. Дарс, цуу, порто дарсаа нэмээд ширүүн гал дээр 25-30 минут буцалгана, ширүүн гал дээр. Савны ёроолыг хусахад буцаад сиропон маягийн өтгөвтөр шүүсээр бүрхэгдэж байвал мармелад маань болж ээ гэсэн үг. Бэлэн болсон мармеладаа ариутгаж бэлтгэсэн шилэнд хийгээд тэр даруй идэж эсвэл таглаад 3 хүртэл сар хөргөгчин хадгалж болно.
Эх сурвалж

No comments: