Sunday 13 September 2009

Улаан лоолийн паст


Орц:

* 5 кг улаан лооль
* 50 гр давс
* 1⁄4 стакан чидун жимсний тос

Бэлтгэх нь:
  1. Бяцарсан, муудсан лооль байвал ялгаж хаяна. Үлдэн лоолиудаа угаагаад үрээд (машиндаад эсвэл цахилгаан роботонд хийж жижиглэн хэрчээд) тосоо хийн халаасан томхон савандаа хийнэ.
  2. Наалдуулахгүйн тулд хааяа хааяамодон халбагаар хутган өтгөртөл нь ойролцоогоор 2 цаг буцалгана. 2 цагийн эцэст давсаа нэмж нийцүүлээд мөн хааяа хааяа хутган өтгөрч паст болтол нь дахин 1-2 цаг буцалгана.
  3. Бэлэн болсон пастаа ариутгаад хатаасан шилнэ саванд хийн таглаж, хөргөгчинд хадгална.

No comments: