Thursday 24 September 2009

Шоколадан бүрхүүлтэй давстай карамельтэй газрын самар (Chocolate-Covered Salted Peanut Caramel Cups)


Орц: (ойролцоогоор 25 ш)

* 340 гр хар эсвэл сүүтэй шоколад, жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 стакан (125 гр) карамелтэй газрын самар (salted peanut caramel)
* далайн давс (ширхэгтэй давс)

Бэлтгэх нь:
  1. Буцалж буй устай саван дээр цэвэрхэн хуурай сав байрлуулаад шоколадаа хоосон савандаа хийн хайлуулна.
  2. Хайлуулсан шоколаднаасаа самарны дайтайг халбагадан чихэрний цаасан уутанд (paper baking cup) хийн тарааж өгнө. Энэ чигээр нь хэсэг амрааж шоколадыг хатаана.
  3. Суурь шоколад нь хатахаар карамельтэй газрын самарнаараа хийн хэвний 2/3 орчмыг нь дүүргэнэ. Таны карамель тань хатуу бол халбага ашиглан тэгшилж өгнө.
  4. Үлдсэн шоколадаа тэгшилж бэлтгэсэн карамель дээгүүрээ тэнцүү хуваан асгаад жигд тарааж өгнө.
  5. Дээрээс нь биетэй давснаасаа тараан цацаад шоколадан бүрхүүлийг хаттал хүлээгээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: