Tuesday 29 September 2009

Халаасан дарс (mulled wine)



Орц:

* 1 шил улаан дарс
* 250 мл ус
* 1/3 стакан сахар
* 1/2 нимбэг
* 2 ш хадаасан цэцэг (clove)
* 1 гожгор синнамон (cinnamon stick)

Бэлтгэх нь:
  1. Нимбгээ нимгэлэн хэрчинэ.
  2. Дарснаас бусад бүх орцоо холин нэг жижиг саванд хийн буцалгаад дарсаа нэмнэ. Дарс халаад ирэхлээр галаа унтраагаад дарсаа шүүн аягалаад сервислэнэ.

4 comments:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Халаасан дарс нь Герман "эггног" нь юм гэнэ. Сая хийж ууж үзлээ, дажгүй шүү..

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Усандаа атга үзэм хийж буцалгаад аягалчихаад хэдэн ширхэг бүйлсны самараар чимэглээд үзээрэй

Номинговь said...

Chi neeree tasarhai yumaa

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@ номинговь тасархай байх үндэсгүй ээ :D