Sunday 22 November 2009

Гранола


Oрц: ойролцоогоор 1 кг

Nigella Lawson-ны Feast номноос...

* 5 стакан (450 гр) овъёос (old-fashioned rolled oats)
* 3 стакан алмонд, хэрчиж бэлтгэсэн
* 1 стакан наран цэцгийн үр (sunflower seeds)
* 3/4 стакан хуураагүй гүнжидийн үр (sesame seeds)
* 1/2 стакан бор сахар (light brown sugar)
* 2 амттаны халбага нунтаг синнамон
* 1 амттаны халбага хатаасан цагаан гаа
* 1 амттаны халбага далайн давс
* 3/4 стакан амтлаагүй алимны нухаш (apple sauce)
* 1/3 стакан будааны cироп (rice syrup)
* 1/4 стакан зөгийн бал
* 2 амны халбага ургамалын тос (самар хушиганы тос хэрэглэхэд тохиромжтой)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 150 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Томхон саванд овъёос, алмонд, наран цэцгийн үр, гүнжидийн үр, бор сахар, синнамон, цагаан гаа, давсаа нэмээд нийцүүлэн хутгана.
  3. Жижигхэн саванд алимны нухашаа зөгийн бал, будааны сироп, тосны хамтаар халааж бэлтгэнэ.
  4. Шингэн орцуудаа хуурай орцон дээрээ нэмж нийцүүлээд 2 тавцан дээр хуваан жигд тараана. Гранолагаа халаасан зуухандаа хийн 45 минут жигнэж шаргалтуулна.
  5. Бэлэн болсон гранолагаа хөргөөд агаар оруудаггүй саванд хийж нэг сар хүртэл хадгална.
Эх сурвалж

No comments: