Saturday 28 November 2009

Date, хушигатай талх (Date Nut Bread)


Орц: (16 порц)

* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн хатаасан Date (нэг төрлийн далдуу модны жимс)
* 1/2 стакан ус
* 1 стакан гурил
* 1/2 стакан хар гурил (whole-wheat flour)
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн хушига (walnuts)
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 амттаны халбага синнамон
* 1 амттаны халбага нунтаг натмег
* 1/4 амттаны халбага давс
* 3/4 стакан бор сахар
* 1/2 стакан тослог багатай (1%) сүү
* 1/4 стакан ургамалын тос
* 1 ш өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амттаны халбага нунтаг сахар, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 170 градуст халаана. Талхны хэв тослож бэлтгэнэ.
  2. Хатаасан date-ээ усны хамтаар жижиг саванд хийгээд дунд зэргийн гал дээр тавин 2 минут буцалгана.
  3. Дунд зэргийн саванд гурил, хушига, хөөлгөгч нунтаг, синнамон, натмег, давсаа холин нийцүүлнэ.
  4. Өөр нэгэн саванд сүү, сахар, өндөг, тос, ваниллинаа холин нийцүүлнэ. Гурилан дээрээ энэхүү бэлдмэлээ усанд чанасан чимсний хамтаар нэмэн 1 минут орчим хутгаж нийцүүлнэ.
  5. Ингэж бэлтгэсэн зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийн халаасан зууханд болтол нь 35 орчим минут шарна. Бэлэн болсон талхаа хэвэнд нь 5-10минут амраагаад хэвнээс нь гаргаад нунтаг сахараа цацан сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: