Орц: (16 порц)
* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн хатаасан Date (нэг төрлийн далдуу модны жимс)
* 1/2 стакан ус
* 1 стакан гурил
* 1/2 стакан хар гурил (whole-wheat flour)
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн хушига (walnuts)
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 амттаны халбага синнамон
* 1 амттаны халбага нунтаг натмег
* 1/4 амттаны халбага давс
* 3/4 стакан бор сахар
* 1/2 стакан тослог багатай (1%) сүү
* 1/4 стакан ургамалын тос
* 1 ш өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амттаны халбага нунтаг сахар, чимэглэхэд
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 170 градуст халаана. Талхны хэв тослож бэлтгэнэ.
- Хатаасан date-ээ усны хамтаар жижиг саванд хийгээд дунд зэргийн гал дээр тавин 2 минут буцалгана.
- Дунд зэргийн саванд гурил, хушига, хөөлгөгч нунтаг, синнамон, натмег, давсаа холин нийцүүлнэ.
- Өөр нэгэн саванд сүү, сахар, өндөг, тос, ваниллинаа холин нийцүүлнэ. Гурилан дээрээ энэхүү бэлдмэлээ усанд чанасан чимсний хамтаар нэмэн 1 минут орчим хутгаж нийцүүлнэ.
- Ингэж бэлтгэсэн зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийн халаасан зууханд болтол нь 35 орчим минут шарна. Бэлэн болсон талхаа хэвэнд нь 5-10минут амраагаад хэвнээс нь гаргаад нунтаг сахараа цацан сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment