Sunday 9 January 2011

Төмсний архи


Oрц:

* Төмс нэг л архи гаргаж авахад ойролцоогоор 1 кг төмс
* ус

Бэлтгэх нь:

  1. Төмсөө арилгаад угааж цэвэрлээд 1 см куб хэмжээтэй хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Хэрчсэн төмсөө даралттай саванд хийн төмсөө давахуйц ус нэмээд сайтар таглаад төмсийг уустал сайтар буцалгана.
  3. Төмсний зутангаа хөргөөд шүүгээд зутангаа нэрж архи гаргаж авна.
  4. Данхны цоргоны тэнд халбага байрлуулаад нэрсэн ус цуглуулдаг байсан шиг томхон саванд төмсний зутангаа хийгээд таглаад нэрэгдсэн архийг цуглуулах нэг савтай холбоод буцалгаад байж дээ...
Эх сурвалж

No comments: