Monday 3 January 2011

Snickerdoodles




Орц:

* 1/2 стакан масло
* 1/2 стакан shortening
* 1 3/4 стакан сахар
* 2 ш өндөг
* 1/4-1/2 амттаны халбага румны охь (rum extract)
* 2 3/4 стакан гурил
* 2 амттаны халбага cream of tartar
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 амттаны халбага давс
* 2 амттаны халбага нунтаг натмег (nutmeg)

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд масло shortening-о хийн хутгаж хөөсрүүлнэ. 1 1/2 сахараа нэмж хэсэг хутгаад ендгее охийн хамтаар нэмж нийцүүлнэ.
  2. Гурил, хөөлгөгч нунтаг, cream of tartar, давсаа өөр нэгэн саванд шигшин холино. Масло өндөгний бэлдмэл рүүгээ нэмээд хутгаж нийцүүлнэ.
  3. жижиг саванд натмегээ үлдсэн сахартайгаа холиод зуурмагаасаа таслан авч 2.5 см бөмбөлөг үүсгээд натмыг сахарны бэлдмэлдээ өнхрүүлээд тосгүй тавцан дээр 5 см зайтай өрнө.
  4. 190 градуст халаасан зууханд хийн болж шаргалттал 10-12 шараад хөргөөд сервислэнэ.

No comments: