Monday 17 January 2011

Нохойн хошууны сироп


Орц:

* 2 стакан нохойн хошуу, угаагаад голоор нь хоёр хуваасан
* 1/2 стакан сахар
* 1/2 стакан ус
* 1/2 стакан зөгийн бал

Бэлтгэх нь:

  1. Нохойн хошуу, сахар, усаа нэг саванд хийгээд буцалгана. Буцлангуут галаа багасгаад 20 орчим минут, шингэнийг хоёр дахин бага болж ширгэтэл зөөлөн гал дээр буцалгана.
  2. Сиропоо хэсэг хөргөөд шүүгээд зөгийн балаа нэмж хутгаж нийцүүлэн амтлаад шилэн саванд хийн хадгална. Ингэж бэлтгэсэн сиропоор панкэк, ваффль. ваниллинтай зайрмаг, цай зэрэгтэй сервислэнэ.

No comments: