Wednesday 19 January 2011

Даршилсан ногоон лооль (Pickled Green Tomatoes)


Орц:

* 1/2 амттаны халбага red pepper flakes
* 1 ш лаврын навч
* 1 амны халбага coriander seeds
* 1 гожгор синнамон
* 6 ш хадаасан цэцэг (cloves)
* 1 амны халбага хар перц (black peppercorns)
* 2 хумс сармис
* 2 стакан алимны цуу (cider vinegar)
* 1/2 стакан ус
* 2 амны халбага зөгийн бал
* 1 амны халбага давс
* хагас кг ногоон лооль, угаагаад дөрөв хувааж бэлтгэсэн
* бүгдийг нь багтаахуйц том шил, ариутгасан

Бэлтгэх нь:

  1. Ногоон лоолиос бусад бүх орцоо холиод 3 минут буцалгана.
  2. Энэ хооронд лоолио шилэндээ хийж бэлтгэнэ.
  3. Буцалгасан шингэнээ улаан лоолин дээрээ нэмээд таглаад сайтар сэгсэрч дотрох бүх агаарыг гаргаж өгнө. Ингэж бэлтгэсэн лоолийг гурван сар хадгална.

No comments: