Tuesday 3 June 2008

Үхрийн махан ороомог (Rinderrouladen)




Орц:

* 200гр Мах
* 1ш дарсан өргөст хэмх
* 1 хоолны халбага цөцгийн тос
* 20гр гахайн өөх
* 55гр сонгино
* 3гр яншуй
* 1 хоолны халбага гурил
* давс
* повоор

Бэлтгэх нь:
  1. Үхрийн махыг маш нимгэхэн хавтгайлж зүсээд дээр нь гич түрхэж, давсалсан өргөст хэмх, сонгино, гахайн өөх нарийхан хэрчиж тавиад, нэг талаас нь хумиж бөөрөнхийлнө. (Утсаар ороож бэхэлж болно.)
  2. Ороомогийг өндгөнд дүрж, талхны хатаамалд өнхрүүлж, тосонд эргүүлж тойруулан шараад, бага зэрэг устай саванд хийж давс, повоороор амтлан битүү жигнэнэ.
  3. Таваглахдаа хэсэгчлэн зүсэж ялгарсан шүүсийг дээрээс нь асгаж өгнө. Хачирт нь чанасан гоймон, дарсан байцаа дагуулж өгнө.
Эх сурвалж

No comments: