Tuesday, 3 June 2008

Кальцоне (calzone)


Орц:

* 250мл ус
* 20гр дрожж
* Чимх самар
* 300гр самар
* 2 хоолны халбага ургамлын тос

Хольц:

* 500гр мєєг
* 1 хоолны халбага масло
* Давс
* Хар перец
* 50гр бяслаг
* 300гр үхрийн татсан мах
* 4 хоолны халбага ургамлын тос

Заавар:
  1. Бyлээн усанд дрожжоо уусгаад ургамлын тос, гурил давсаа хольж зуураад саванд нь хємєрч алчуураар бyтээгээд дулаан газар 15 минут тавина.
  2. Мєєгийг цэвэрлэж нимгэн хавтгай хэрчинэ. Ургамлын тос хийж халаасан хайруулын тавганд мєєгєє хийж хyчтэй галаар 5 минут хуурна.
  3. Yхрийн татсан мах, хуурсан мєєг, yрж жижиглэсэн бяслагаа хольж давс,перецээр амтална.
  4. Гурилаа 4 хэсэг болгон бєєрєнхийлэн элдээд, хольцоо тэнцyy хувааж хуушуур шиг чимхэнэ.
  5. 250 градус хyртэл шарх шyyгээнд тосолсон тэвшин дээр кальцонег эгнyyлэн тавьж, ургамлын тос дээгyyр нь тохируулан асгаад 20 минут шарна.

No comments: