Орц:
* 250мл ус
* 20гр дрожж
* Чимх самар
* 300гр самар
* 2 хоолны халбага ургамлын тос
Хольц:
* 500гр мєєг
* 1 хоолны халбага масло
* Давс
* Хар перец
* 50гр бяслаг
* 300гр үхрийн татсан мах
* 4 хоолны халбага ургамлын тос
Заавар:
- Бyлээн усанд дрожжоо уусгаад ургамлын тос, гурил давсаа хольж зуураад саванд нь хємєрч алчуураар бyтээгээд дулаан газар 15 минут тавина.
- Мєєгийг цэвэрлэж нимгэн хавтгай хэрчинэ. Ургамлын тос хийж халаасан хайруулын тавганд мєєгєє хийж хyчтэй галаар 5 минут хуурна.
- Yхрийн татсан мах, хуурсан мєєг, yрж жижиглэсэн бяслагаа хольж давс,перецээр амтална.
- Гурилаа 4 хэсэг болгон бєєрєнхийлэн элдээд, хольцоо тэнцyy хувааж хуушуур шиг чимхэнэ.
- 250 градус хyртэл шарх шyyгээнд тосолсон тэвшин дээр кальцонег эгнyyлэн тавьж, ургамлын тос дээгyyр нь тохируулан асгаад 20 минут шарна.
No comments:
Post a Comment