* 1 кг ясгүй үхрийн мах
* 400 гp шошийн шинэхэн үр
* 60 гp ургамлын тос
* 50 гp цөцгийн тос
* 100 гp бөөрөнхий сонгино
* 500 гp махны тунгалаг шөл
* лаврын навч
* ногоон яншуй
* сармис
* нунтаг/ бөөрөнхий хар перц
* давс
Бэлтгэх арга:
- Үхрийн махаа дөрвөн том хэсэг болгон хуваана.
- Нимгэн дугуй хэлбэртэй хэрчсэн сармиснуудыг махныхаа завсар хавчуулна.
- Давсалж, чинжүү цацаад, хоёр талаар нь ургамлын тосонд ээлжлэн шараарай. Гадуураа алтлаг шар өнгөтэй болтол нь ойролцоогоор 10 – 12 минут хэртэй шарна.
- Бэлэн болсон махаа тортой хайруулын тогоонд хийгээд 200 хэм хүртэл халсан шарах шүүгээнд хийж цаг хэртэй болгоно.
- Харин махнаасаа тусад нь цөцгийн тосонд сонгиноо 5 минут хиртэй хуурна. Ингэхдээ тасралтгүй хутга. Түүн дээрээ махны шөл, угаасан шош, лаврын навч, хэдэн ширхэг үрлэн перец, хийж буцалгана.
- Дараа нь саваа таглаад галаа багасгаж, үе үе хутгасаар 30 минут хэртээ шошоо болтол байлгасны дараа нунтаг хар перец, давсаар амталж өгөх хэрэгтэй. Шарж бэлэн болгосон үхрийн мах , шоштой халуун шөлөн дээрээ ногоон яншуйнаас цац. Ингээд таны үдийн хоол бэлэн боллоо.
No comments:
Post a Comment