Friday 13 June 2008

Ratatouille








Орц:

* 1 ш сонгино
* 2 ш хулуу (zucchini)
* 1 ш хаш (eggplant)
* 4 ш улаан лооль
* 1 ш амтат улаан/шар чинжүү
* 2 хумс сармис
* Давс
* хар перц
* чидун жимсний тос
* Провенц амтлагч- Herbs de Provence

Бэлтгэх нь:

Тус хоолны ногоогуудыг тус тусад нь шарж болгодог ч бүх орцыг холин бэлтгэх нь бий.

  1. Бүх ногоонуудаа хүссэн хэлбэрээр (нимгэн цагираган эсвэл дөрвөлжилөн хэрчиж болно.) хэрчин тус тусад нь тавина.

бэлтгэх арга номер 1
  1. Зузаан ултай саванд тосоо хийн халаагаад хэрчиж бэлтгэсэн сонгино, сармисаа хийн жаал хуураад хулуу, хаш, амтат чинжүү эцэст нь улаан лоолио нэмнэ. Давс амтлагчаар амтлана.

бэлтгэх арга номер 2
  1. Хайруулын тавганд тос хийн халааж хулуугаа нэмж шараад өөр нэгэн саванд гаргаж авна. Давс цацаж амтлана.
  2. Мөн адил тосон дээр хэрчиж бэлтгэсэн хашаа нэмэн шарна. Шарж бэлгтгэсэн хулуун дээрээ нэмнэ. Бага зэрэг давс цацна.
  3. Хайруулын тавгандаа шаардлагатай гэж үзвэл бага зэрэг тос нэмэн сонгино, сармисаа нэмэн хэсэг хуураад чинжүүгээ нэмнэ. Хэсэг хуурсаны дараагаар жижиглэн хэрчсэн улаан лоолио нэмнэ. Давс амтлагчаар амтлана. Улаан лоолийнхоо бэлдмэлийг дээр шарж бэлтгэсэн хулуу, хаш дээрээ нэмэн зөөлөн гал дээр 5-10 минут шарна. Ингэж бэлтгэсэн Ratatouille-г махан хоолыг хачирлаж болох бөгөөд эсвэл агшаасан будаа, чанаж бэлтгэсэн гоймон, талхны хамтаар халуун эсвэл хүйтэнээр нь зооглож болно.

2 comments:

Anonymous said...

Chinii blog ih dajgui yum bainaa. Bolomj baival huuhded zoriulsan hoolnii jor olj ogch tuslaach. Amarhan hurdan beldej boloh.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Talarhlaa. Jaahan sudalj baigaa huuhdin hoolnii jor orchuulj taviyaa..