Thursday 5 June 2008

Хүнкар бэнди (Hünkar Beğendi)


Орц:

Баклажаны нухшанд

* 6 ш хаш
* 1 амны халбага гурил
* 1 амны халбага тос
* 2 амны халбага үрсэн бяслаг (kaşar peyniri)
* 1 стакан сүү
* 1 атга яншуй
* давс, хар перц

Кебабанд

* 1 кг цул мах
* 2 ш сонгино
* 2-3 ш улаан лооль
* 2 амны халбага тос
* давс, хар перц
* 1-2 стакан ус

Бэлтгэх нь:
  1. Жижиглэн хэрчсэн сонгиноо 2 амны халбага тосондоо хийн хэсэг хуураад хэрчиж бэлтгэсэн махаа нэмнэ.
  2. Халислан хэрчиж бэлтгэсэн улаан лоолио нэмнэ. Улаан лоолийг бүтнээр нь буцламгай халуун усанд хийж 15-20 секунд байлгасаны дараа гаргаж ирээд хүйтэн усанд сойж хальслана.
  3. Махаа өөрийнх нь шүүсийг ширгэтэл хуураад давс, хар перцээр амтлаад 1-2 стакан ус нэмээд таглаж зөөлөртөл нь буцалгана.
  4. Хашаа хэд хэдэн газар нь сэрээгээр хатгаж цоолоод пэйчэнд хийж 7-8 минут (хамгийн өндөр градус дээр нь) болгоно. Эсвэл сэрээгээр хэд хэд хатгаад aлиминиум цаасанд ороогоод зууханд хийж болно.
  5. Болсон хашаа гаргаж ирээд халислаад, жижиглэн хэрчинэ.
  6. Хэрчиж бэлтгэсэн хашаа тостой хайруулын тавганд хийгээд бага зэрэг хуурна. Дараа нь сүү, үрсэн бяслагаа нэмнэ. Нийцээд нухаш болтол нь зөөлөн гал дээр байлгана.
  7. Нухашаа сервислэх таваг дээрээ байрлуулаад дээр нь кебабнаасаа тавиад сервислэхэд бэлэн боллоо.

No comments: