Орц:
Баклажаны нухшанд
* 6 ш хаш
* 1 амны халбага гурил
* 1 амны халбага тос
* 2 амны халбага үрсэн бяслаг (kaşar peyniri)
* 1 стакан сүү
* 1 атга яншуй
* давс, хар перц
Кебабанд
* 1 кг цул мах
* 2 ш сонгино
* 2-3 ш улаан лооль
* 2 амны халбага тос
* давс, хар перц
* 1-2 стакан ус
Бэлтгэх нь:
- Жижиглэн хэрчсэн сонгиноо 2 амны халбага тосондоо хийн хэсэг хуураад хэрчиж бэлтгэсэн махаа нэмнэ.
- Халислан хэрчиж бэлтгэсэн улаан лоолио нэмнэ. Улаан лоолийг бүтнээр нь буцламгай халуун усанд хийж 15-20 секунд байлгасаны дараа гаргаж ирээд хүйтэн усанд сойж хальслана.
- Махаа өөрийнх нь шүүсийг ширгэтэл хуураад давс, хар перцээр амтлаад 1-2 стакан ус нэмээд таглаж зөөлөртөл нь буцалгана.
- Хашаа хэд хэдэн газар нь сэрээгээр хатгаж цоолоод пэйчэнд хийж 7-8 минут (хамгийн өндөр градус дээр нь) болгоно. Эсвэл сэрээгээр хэд хэд хатгаад aлиминиум цаасанд ороогоод зууханд хийж болно.
- Болсон хашаа гаргаж ирээд халислаад, жижиглэн хэрчинэ.
- Хэрчиж бэлтгэсэн хашаа тостой хайруулын тавганд хийгээд бага зэрэг хуурна. Дараа нь сүү, үрсэн бяслагаа нэмнэ. Нийцээд нухаш болтол нь зөөлөн гал дээр байлгана.
- Нухашаа сервислэх таваг дээрээ байрлуулаад дээр нь кебабнаасаа тавиад сервислэхэд бэлэн боллоо.
No comments:
Post a Comment