Tuesday, 3 June 2008

Hогоотой шөл


Орц: 2 хүний порцонд

* 4 ширхэг сайтар цэвэрлэсэн төмс
* тал манжин
* 2 ширхэг лууван
* байцааны зөвхөн гол хэсэг
* 200 гр үхрийн мах
* 1 ширхэг өндөгний цагаан
* нэг ш лууван
* 1 ширхэг помидор
* 1 бүтэн сонгино
* улаан перц
* сармис цагаан гааны холимог үүн дээр та өөрийн идэх дуртай амтлагчуудаа хэрэглээрэй.

Хийх арга:
  1. Угааж цэвэрлэсэн төмс, манжин, луувангаа 4 хэсэг болгож томоор хэрчинэ. Сонгиноо нарийхан хэрчинэ. Помидороо жижиглэн хэрчинэ.
  2. Тосоо сайтар халааж дээр сонгиноо нэмнэ. Хэсэг хуурсаны дараагаар жижиглэн хэрчсэн помидороо хийж няцлан буцалгана.
  3. Ингэж буцалгасан соусаа өтгөрөх үед өндөгний цагаанаа хийж сайтар хутгаад том томоор хэрчиж бэлтгэсэн тахианы цээжний махаа дээрх соусандаа хийн амт оруулж минут орчим жигнээд бага зэрэг ус хийнэ. 1-2 минутын дараа дээрээс нь том том хэрчиж бэлтгэсэн ногоонуудаа хийнэ.
  4. Ногоо болон амтлагчууд нэгдэж өтгөрөхөд өөрсдийн идэх хэмжэгээр шөлөө нэмээд 15 минут орчим буцалгана. Ингэхэд улаан өнгө бүхий жинхэнэ энэтхэг ногоотой хоол болдог байна. Шөл нь жаахан гашуун бол жаахан элсэн чихэр мөн масло хийж амтыг нь дарж болно.
Мэдээлэл.мн-ээс авав.

No comments: